Het bureau is in 1990 opgericht en tot juli 2008 in het pand aan de Turftorenstraat 20 in de binnenstad van Groningen. Het bureau is uitgegroeid tot een volwaardig bureau met ervaring op velerlei gebied. Het bureau verzorgt alle fasen van het bouwproces, van ontwerp tot uitvoering. Indien nodig, en als de werkdruk dat vereist, bestaat er een samenwerkingsverband met een ander architectenbureau, eveneens gevestigd in Groningen.

Sinds zijn oprichting zijn er vele opdrachten in allerlei categorieŽn uitgevoerd waarvan deze site u een beeld geeft. Zo hebben we gebouwen gerealiseerd voor onderwijs, kinderdagopvang, jeugdzorg, administratie en voor wonen in het algemeen. Vooral in de categorie voor gehandicaptenzorg hebben wij veel expertise opgebouwd.
Ieder getoond project heeft zijn verhaal, om te beschrijven waarom het uiteindelijk geworden is zoals het is gebouwd zou te ver voeren om hier te vermelden. Wij willen met deze site u slechts een indruk geven van ons werk.
Qua vormgeving zou het etiket expressionistisch van toepassing kunnen zijn met een voorliefde naar het organische. Echter: steeds zoeken we naar een architectuur die bij de opdracht past, zowel qua ontwerp, budget als qua functie. Deze symbiose moet in samenwerking met de opdrachtgever gevonden worden zů dat het gebouw aan zijn voorwaarden kan voldoen. Daaraan te werken motiveert ons.
gerrit korteweg
 http://www.architectenbureaukorteweg.nl

klik hier voor de schilderijen van Gerrit Korteweg